ISU Suceava a prezentat conducerii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta noile realizari si achizitii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În prezenţa conducerii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, reprezentă de prefectul judeţului, Florin Sinescu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, ISU “Bucovina” Suceava a prezentat, pe parcursul zilei de miercuri, noile achiziţii ale instituţiei.

Potrivit conducerii Inspectoratului, s-a reuşit ca prin Programul Operaţional Regional (POR) să se achiziţioneze pentru judeţul Suceava 10 autospeciale de intervenţie din care una de cercetare chimica şi radiaţii nucleare, una de descarcerări grele, o autospecială mixtă descarcerare şi stingere cu apă şi spumă şi şapte autospeciale de stingere.

Reînnoirea parcului de intervenţie a fost aşteptată mult timp de ISU Suceava care deţinea până acum maşini vechi de mai bine de 20 sau chiar 30 de ani, iar an de an se înregistrează o creştere a numărului de intervenţii, la ora actuală înregistrându-se o medie de 16 pe zi.

Tot pe parcursul zilei de miercuri, au fost prezentate şi cele mai noi realizări ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava, o sală de antrenament pentru pompieri şi o bază de pregătire complexă la Siret ce deţine un CAISSON (cladire cu caracteristici speciale) de cercetare a focului, turn de instrucţie pentru antrenament, beci pentru lucru la cald şi în condiţii de fum, puţ de 6 metri adâncime, dar şi un labirint de salvare pentru antrenament în spaţii înguste şi descoperirea persoanelor ce suferă atacuri de panică sau de claustrofobie.

“Este o sală de sport pe care am reuşit să o dotăm cu aparate performante de ultimă generaţie cu sprijinul multiplei campioane olimpice Elisabeta Lipă, iar baza de pregătire de la Siret este cea mai performantă din ţară, deoarece este unica din România ce deţine un caisson de cercetare a focului, iar în lume sunt doar 12 ţări care deţin aşa ceva. Aceste obiective trebuiau realizate deoarece trebuie să fim responsabili şi să gândim pregătirea şi antrenarea personalului Inspectoratului într-un mod continuu deoarece ei trebuie să fie permanent pregătiţi întrucât nu sunt militari în termen, nu sunt înnoiţi în fiecare an şi patru luni, iar cetăţeanul trebuie să ştie că pompierul este mereu gata din toate punctele de vedere să-i sară în ajutor în caz de nevoie”, a declarat şeful ISU Suceava, col. Ion Burlui.


Intră acum și în grupul de