La jumatatea anului, executia bugetara la Primaria Suceava este de 43,7%. Amenzile auto reprezinta insa o „piatra de moara” la gatul municipalitatii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale sucevene s-a arătat, miercuri, multumită în ceea ce priveşte rezultatul execuţiei bugetare pentru prima jumătate a acestui an.

Primarul Sucevei Ion Lungu a declarat, într-o conferinţă de presă, că la total venituri, execuţia bugetară este de 43,73%, respectiv peste 114 milioane de lei RON, afirmând că cel mai îmbucurător lucru, ceea ce oferă şi gradul de autonomie financiară, este acela că veniturile proprii ale Primăriei depăşesc 50% din total venituri şi că an de an, chiar dacă nu se înregistrează o creştere deosebită, se păstrează totuşi un trend crescător la acest capitol în condiţii de criză.

Edilul-şef sucevean a mai precizat însă că în ceea ce priveşte nivelul de încasare al amenzilor, în special cele rutiere, acestea reprezintă o piatră de moară la gâtul municipalităţii, lucrurile derulându-se extrem de greu.

“Cele mai mici încasări le avem la amenzi, 16,9% şi în special cele de circulaţie unde lucrurile merg foarte greu. Doar anul acesta, din cele 3.450 de amenzi aplicate, am încasat doar 197, cu alte cuvinte din 18 miliarde de lei vechi am încasat circa 600 de milioane de lei vechi, iar aici ne luptăm cu morile de vânt. Dacă vorbim de toate amenzile pe care trebuie să le încasăm se discută de aproape 100 de miliarde de lei vechi, existând amenzi vechi şi de 10 ani”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de