Nechifor: „Nu imi propun ca presedinte de CJ sa gestionez pe viitor votul colegilor”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul Palatului Administrativ Suceava

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava

TEXT LIVE:

“Am avut o discutie cu factorii responsabili pentru groapa de gunoi a Sucevei. Am solicitat solutii si nu texte de lege. E important sa intelegem ca de abia in 2014 e operationala executia si nu folosinta gropii. Marti, vom avea o discutie si la Ministerul Mediului.

Discutia cu cei de la APM si Garda de Mediu a fost in sensul ca solutia ar fi o noua platforma de gunoi. Tehnic, mai sunt gropi la Humor si Campulung. Mai avem şi Tg. Neamt si Saveni, dar sunt mult mai departe. Merg la Bucuresti sa discut. E greu pentru o solutie de moment, dar facem tot ce se poate face, legal si uman.

Voi discuta cu ministrul Mediului pentru a gasi operator privat ca sa nu intindem termenele de licitare foarte mult. Sa ne pregatim din timp ca sa fie operationala groapa. Avem gandite cateva variante, sper sa gasim intelegere si formulele legale. Consiliul Judetean nu e transportator de gunoi. Chestiunea priveste direct Consiliile Locale.

Era mai intelept daca se misca din timp. Sunt presedintele CJ Suceava de trei saptamani si nu am o solutie miraculoasa. Se stia de foarte multa vreme cand se inchid gropile. Am discutat cu Lungu si daca se vor dubla costurile de transport, am putea discuta finantarea noii platforme din bani publici care se dau pe transport.

Timp de patru ani nu s-a facut nimic aproape si s-a tot discutat despre proceduri. Fosta conducere a CJ nu a gasit nicio solutie. Flutur si ceilalti responsabili stiau de termene.

Nu au fost disensiuni in USL azi. A fost o perioada mai agitata. Important e ca am gasit solutii. Comitetul liderilor din CJ va fi functional.

Nu imi propun ca presedinte sa gestionez pe viitor votul colegilor. Fiecare voteaza in CJ conform propriei constiinte si a mandatului politic pe care il are.

La Humor e o problema cu proiectul POPAS la care Primaria are o transa de plata consistenta si au cerut un imprumut de la CJ.”


Intră acum și în grupul de