1,3 milioane de lei pentru organizarea referendumului la Suceava


Intră acum și în grupul de

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a declarat, luni, că pregătirile pentru referendumul din 29 iulie privind demiterea preşedintelui României se desfăşoară conform graficului stabilit de Guvernul României, bugetul alocat Instituţiei Prefectului pentru organizarea acestui referendum ridicându-se la 1.308 mii lei, sumă în care sunt incluse cheltuielile cu personalul implicat la secţiile de votare şi cheltuielile materiale.

În cadrul unui comunicat de presă, reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat că instituţia pe care o conduce a demarat la începutul săptămânii trecute, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pregătirile pentru organizarea şi desfăşurarea Referendumului naţional, din data de 29 iulie 2012, pentru demiterea Preşedintelui României. Tribunalul Suceava l-a desemnat, prin tragere la sorţi, pe domnul Cătălin Temneanu, judecător, pentru funcţia de preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie judeţeană.

Potrivit programului calendaristic stabilit, s-au întreprins o serie de acţiuni: au fost constituite Comisia tehnică judeţeană al cărei preşedinte este prefectul judeţului şi Grupul de lucru de pe lângă Comisia tehnică judeţeană care va funcţiona pe toată durata organizării, funcţionării şi finalizării rezultatelor referendumului, s-a confecţionat ştampila Biroului Electoral şi s-a asigurat dotarea acestuia cu telefon, fax, acces internet şi toată logistica necesară desfăşurării activităţii din 29 iulie 2012, s-a emis ordinul prefectului privind numerotarea şi delimitarea secţiilor de votare care vor funcţiona în Circumscripţia electorală judeţeană nr.35 Suceava, pentru organizarea Referendumului naţional, din data de 29 iulie 2012, pentru demiterea Preşedintelui României. La referendumul din 29 iulie a.c., în judeţul Suceava vor fi o singură circumscripţie electorală judeţeană şi 538 secţii de votare – numerotate de la 1 la 538.

Prefectul Florin Sinescu a mai prcizat că în data de 10 iulie a.c., Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanei a actualizat listele electorale permanente şi le-a distribuit primarilor şi secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Suceava. Autorităţile locale implicate în acest proces au fost instruite privind organizarea referendumului. „Instituţia Prefectului judeţului Suceava a achiziţionat materialele necesare editării listelor electorale permanente, respectiv hârtie şi cartuşe de imprimantă. De asemenea, au fost contractate şi materialele necesare votării: ştampila biroului electoral judeţean, ştampile de control ale secţiilor de votare, tuş, tuşiere, ceară, pixuri etc. Prin grija Ministerului Administraţiei şi Internelor se vor tipări buletinele de vot, se vor achiziţiona ştampilele cu menţiunea VOTAT, precum şi timbrele autocolante. Toate aceste achiziţii se fac prin RA Monitorul Oficial, respectiv RA Monetăria Statului”, a mai menţionat reprezentantul Guvernului în teritoriu, în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de