Primaria Suceava a demarat actiunea de strangere a cainilor vagabonzi de pe strazile din municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale sucevene a anunţat prin vocea viceprimarului oraşului, Ovidiu Doroftei, că acţiunea de strângere a câinilor comunitari de pe străzi a fost demarată în forţă.

Pe parcursul zilei de marţi, la finele comandamentului pe lucrările de investiţii, Ovidiu Doroftei a anunţat că acţiunea se află în plină derulare, dar între timp locuitorii oraşului şi chiar el personal a observat că prin cartierele sucevene şi-au făcut apariţia noi animale ce reprezintă un real pericol.

Până acum, nu se ştie cu siguranţă de unde provin aceşti câini şi cine i-a adus, dar au fost reluate atenţionările municipalităţii către organele de poliţie şi mai ales Poliţia Locală pentru a fi mai vigilenţi cu maşinile care efectuează astfel de transporturi de câini comunitari din localităţi vecine cu municipiul reşedinţă de judeţ şi nu numai în Suceava.

Viceprimarul oraşului a mai adăugat că toţi câinii strânşi de pe străzi sunt duşi deocamdată în vechiul adăpost situat în Lunca Sucevei, care mai are capacitatea de a găzdui câteva zeci de animale până când va fi finalizat noul adăpost mult mai mare ce va suporta restul animalelor adunate de prin cartierele municipiului reşedinţă de judeţ.

La ora actuală, conducerea administraţiei publice locale a municipiului reşedinţă de judeţ estimează că pe străzile oraşului sunt circa 1.500 de câini vagabonzi, iar până la finele acestui an, se doreşte strângerea acestora în totalitate.


Intră acum și în grupul de