Podul peste raul Suceava, in zona Burdujeni, ar putea fi finalizat inainte de termen (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Autorităţile sucevene şi-au exprimat încrederea că lucrările de reabilitare a podului rutier ce traversează râul Suceava în zona comercială Burdujeni, ar putea fi finalizate înainte de termenul stabilit de constructori şi anume cel de cinci săptămâni de la începerea şantierului.

În cadrul comandamentului privind lucrările pe investiţii demarate în municipiul reşedinţă de judeţ, ce a avut loc pe parcursul zilei de marţi şi a fost condus de viceprimarul oraşului Ovidiu Doroftei, reprezentanţii societăţii care se ocupă de reabilitarea podului rutier au afirmat că totul decurge conform programului stabilit şi în ciuda dificultăţilor apărute în fluiditatea traficului rutier în zonă şantierul ar putea fi finalizat mai repede decât era stabilit.

Cea de-a doua etapă de reabilitare a podului de peste raul Suceava a fost demarată cu o întârziere de o săptămână faţă de termenul stabilit iniţial, după ce conducerea administraţiei publice locale sucevene a solicitat prezenţa unor specialişti arhitecţi pentru a supraveghea lucrările.

Valoarea totală a investiţiei a fost apreciată de municipalitate că va ajunge în jurul valorii de circa 1 milion de euro, aproape tot atât cât a costat şi prima etapă de reabilitare a obiectivului.

Pe parcursul lunii iulie, conducerea deliberativului municipal dorea demararea lucrărilor şi la pasajul de cale ferată din preajma Gării Burdujeni la intersecţia străzii Nicolae Iorga cu Calea Unirii, dar potrivit viceprimarului Sucevei, Ovidiu Doroftei, acestea vor suferi o mică amânare.

“Şantierul deschis pe podul rutier ce face traversarea râului Suceava în zona Burdujeni decurge nesperat de bine în ciuda unor mici probleme inerente întâlnite în traficul rutier din zonă şi din municipiu fiind vorba despre artera de circulaţie principală din municipiu şi sperăm să finalizăm lucrările mai repede decât termenul stabilit. Cât priveşte pasajul de cale ferată din Burdujeni, aici, lucrările vor mai fi amânate pentru scurt timp, în funcţie de cum se finalizează podul rutier, deoarece nu este bine să demarăm două şantiere de amploare în acelaşi timp, în două puncte rutiere grele din oraş, şi astfel să ne trezim cu blocaje sau alte necazuri cărora să nu putem face faţă”, a declarat Ovidiu Doroftei.


Intră acum și în grupul de