Numarul de inscrisi la USV in prima zi a sesiunii de admitere, aproape triplu fata de prima zi a admiterii de anul trecut


Intră acum și în grupul de

În prima zi de înscrieri din cadrul sesiunii de vară a admiterii la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) s-au înscris 264 de candidaţi, un număr de aproximativ 3 ori mai mare decât în prima zi a sesiunii de admitere din anul trecut, când au fost 94 de înscrişi, informează într-un comunicat de presă prorectorul instituţiei sucevene de învăţământ superior, prof. univ. dr. Ştefan Purici.

Potrivit acestuia, majoritatea candidaţilor înscrişi şi-au exprimat două sau mai multe opţiuni de studiu în cadrul USV, însumând un total de 558 de opţiuni exprimate. “Interesul absolvenţilor pentru formare în cadrul facultăţilor sucevene este întemeiat pe diversitatea programelor, calitatea lor, pe condiţiile de studiu existente în centrul universitar sucevean, elemente care se numără printre premisele solide ce asigură parametrii necesari unei pregătiri temeinice a viitorilor specialişti”, a ţinut să evidenţieze prorectorul Ştefan Purici.

El le reaminteşte celor interesaţi că oferta pentru absolvenţii de liceu promovează un număr de 47 programe de studiu cu 1.136 locuri finanţate de la buget şi 2.227 locuri cu taxă. Comparativ cu anul trecut, Universitatea suceveană oferă cu 14% mai multe locuri bugetate, precum şi o creştere a fondului de burse pentru studenţi cu 40%. Totodată, pe lângă cele 1.036 locuri de cazare în căminele studenţeşti proprii, Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava va intermedia şi un număr însemnat de locuri de cazare în spaţii externe universităţii la tarife şi condiţii preferenţiale.

Pentru absolvenţii de licenţă, oferta USV include 435 de locuri fără taxă la programele de studii de masterat, în creştere cu 28% comparativ cu anul trecut, şi 1070 de locuri în regim cu taxă, taxa situându-se între 1.600 lei şi 2.700 lei, în funcţie de programul de studii de master ales.

“Le mulţumim celor înscrişi şi sperăm că această creştere a interesului absolvenţilor de liceu pentru a-şi urma studiile universitare la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va continua şi în zilele următoare”, a încheiat prorectorul Purici comunicatul de presă.

Admiterea 2012 se desfăşoară în doua sesiuni: 16 – 31 iulie si 6 – 21 septembrie 2012. Informații suplimentare pot fi găsite la adresa www.admitere.usv.ro


Intră acum și în grupul de