Primaria Suceava, pregatita pentru buna derulare a referendumului pe raza municipiului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale sucevene a luat toate măsurile necesare pentru buna derulare a referendumului ce va avea loc pe data de 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că până la această oră, au fost îndeplinite toate, obligaţiile care îi revin municipalităţii, în ce priveşte desfăşurarea referendumului.

Astfel, Ovidiu Doroftei a precizat că pe raza municipiului vor funcţia în ziua referendumului tot 58 de secţii de votare câte şi-au derulat activitatea şi în cadrul alegerilor locale din iunie. În plus, pentru a evita pe cât posibil aglomerările, în fiecare secţie de votare vor exista şase cabine de vot. Excepţie face Secţia 15 care va funcţiona la Direcţia Silvică Suceava, unde vor fi amenajate mai multe cabine, avându-se în vedere că aici vor fi direcţionaţi să-şi exprime intenţia şi alegătorii internaţi în principala unitate medicală din judeţ şi care se pot deplasa.

Începând de miercuri, aşa cum cere şi legea a demarat şi acţiunea de montare a afişierelor electorale. Pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, vor fi amenjate 32 de astfel de spaţii, pe fiecare panou, având dreptul, la câte un afiş, fiecare formaţiune politică plus preşedintele suspendat.

Viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei, a mai ţinut să evidenţieze că de respectarea legii în timpul campaniei electorale se vor ocupa în mod deosebit poliţiştii locali.


Intră acum și în grupul de