Sucevenii nu prea se inghesuie sa-si achite darile catre Primarie. Municipalitatea a emis peste 17.000 de somatii de plata (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ nu prea se înghesuie să-şi achite obligaţiile financiare către administraţia publică locală suceveană. Potrivit afirmaţiilor făcute de viceprimarul oraşului, Ovidiu Doroftei, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, din cei aproape 63.800 de suceveni câţi sunt înregistraţi ca plătitori de taxe şi impozite, mai puţin de jumătate au trecut prin faţa ghişeelor din Primărie.

Ovidiu Doroftei a afirmat că nu este deloc plăcut să-ţi aducă cineva aminte că ai datorii pe care trebuie să le achiţi, dar aşa cum sucevenii au dreptul să solicite municipalităţii să-şi îndeplinească obligaţiile, aşa trebuie să fie conştienţi şi de necesitatea de a-şi plătească taxele şi impozitele.

Pentru mai bine de 49.380 de suceveni, au fost emise decizii de impunere, iar în aproape 17.600 de cazuri s-a impus emiterea de somaţii cu titlu executoriu.

Potrivit conducerii administraţiei publice locale, de la sucevenii care au uitat să-şi plătească dările trebuie adunaţi peste 12,5 milioane de lei. Din această sumă, aproape 4,7 milioane reprezintă doar majorări şi penalităţi de întârziere la plată.

Conform afirmaţiilor viceprimarului Ovidiu Doroftei, „persoanelor fizice li se alătură persoanele juridice (societăţile şi unităţile comerciale de pe raza municipiului Suceava) care nu fac nici ele excepţie de la moda neplatei. Astfel la peste 5.000 de persoane juridice au fost trimise decizii de impunere, avându-se de încasat la finele lunii iunie circa 27 de milioane de lei”.


Intră acum și în grupul de