In loc sa culeaga bureti si fructe de padure, doi minori s-au apucat de spart locuinte in Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Doi minori, unul din judeţul Suceava iar celălalt din localitatea Bucecea, judeţul Botoşani, veniţi într-o primă fază pe raza localităţii Vatra Dornei pentru a culege fructe de pădure şi bureţi, s-au reprofilat repede pe spargerea de locuinţe părându-li-se o activitate mult mai profitabilă.

Despre faptele celor doi, organele de poliţie au aflat, potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, pe parcursul zilei de joi cu ocazia verificărilor efectuate la un număr de trei locaţii din zona municipiului Vatra Dornei, unde sunt găzduite persoane sosite pe perioada sezonului de vară la cules bureţi şi fructe de pădure.

Aici a fost găsit un minor de 14 ani din din orașul Vicovu de Sus, suspect de comiterea infracțiunii de furt dintr-o locuinţă particulară în cursul acestei luni de unde au dispărut toată ţevăria de cupru, montată în casa aflată în construcţie, pentru instalaţia de încălzire, valoarea pagubei fiind de peste 7.000 lei.

„Pe timpul cercetărilor și audierii minorului, s-a mai stabilit că minorul este şi autorul a încă două furturi comise din locuinţe situate în Vatra Dornei la finele lunii trecute şi începutul lunii iulie, fapte înregistrate în evidență cu autori necunoscuți. Minorul a recunoscut faptele comise și a mai arătat că la comiterea faptelor a participat şi o cunoştinţă de 15 ani din judeţul vecin Botoşani, care în prezent nu se mai află pe raza oraşului staţiune”, ne-au mai comunicat sursele citate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca cei doi autori să fie supuși şi expertizei neuro-psihiatrice pentru stabilirea discernământului.


Intră acum și în grupul de