Rupt de beat, un tanar din Falticeni a fost autorul unui accident, dupa care masina pe care o conducea a luat foc

Un autoturism a ars în întregime în noaptea de vineri spre sambătă, după ce la volanul acestuia s-a suit un tânăr de 20 de ani, rupt de beat, şi a intrat cu maşina direct într-un pom.

Din datele oferite de purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Gabriel Panţiru, incidentul a avut loc în jurul orelor 02:00 când tânărul, din municipiul Fălticeni, judeţul Suceava, a luat în maşină o adolescentă de 17 ani din localitate şi au plecat la o plimbare.

Nu a mers prea mult că „pe o alee din parcul Nada Florilor, din cauza neadaptării vitezei de deplasare, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un copac, situat pe partea dreapta a direcției sale de deplasare”, ne-a declarat Gabriel Panţiru.

După câteva minute de la impact,autoturismul a luat foc și a ars în întregime, iar fata a fost preluată de o ambulanță şi transportată la Spitalul Municipal Fălticeni pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, fără a necesita internarea.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. La fața locului, a fost solicitat un echipaj de la Detaşamentul de pompieri Detașamentul Fălticeni pentru a stinge flăcările”, a mai adăugat insp.princ. Gabriel Panţiru.

Mai mult, se pare că tânărul a scăpat şi de dosarul penal deoarece din verificările efectuate până în prezent în cauză nu este vorba despre un accident rutier, întrucât locul producerii acestuia nu este un drum public.