23 de localitati sucevene se vor bucura in continuare de finantarea proiectelor incepute (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat, luni, că 23 de localităţi sucevene se vor bucura în perioada imediat următoare de finanţarea proiectelor pe care le-au demarat privind introducerea de reţele de apă şi canalizare sau de reabilitare a infrastructurii rutiere.

Secundul lui Cătălin Nechifor la conducerea administraţiei publice judeţene a arătat într-o conferinţă de presă că susţinerea financiară a venit ca un răspuns la lobby-ul pe care CJ Suceava l-a făcut pe lângă Ministerul Dezvoltării. Răspunsul afirmativ a fost primit de vicepreşedintele Alexandru Băişanu pe parcursul săptămânii trecute, când a fost prezent la Bucureşti pentru a discuta problemele cu care se confruntă judeţul Suceava, la nu mai puţin de trei ministere, cel al Dediului, Dezvoltării şi cel al Transporturilor.

„In urma discuţiilor purtate la Ministerul Dezvoltării numai la obiectivele începute pe programul demarat prin HG 577 care fac referire la investiţii pe apa-canal şi drumuri, în judeţul Suceava 23 de localităţi vor primi în funcţie de necesităţile momentului finanţare. Vreau să atrag atenţia însă că la vremea când au fost demarate licitaţiile pentru realizarea proiectelor, 18 erau cu primari PDL şi doar cinci cu edili de altă culoare politică, ceea ce arată încă o dată dacă mai era cazul cum ştia Gheorghe Flutur şi guvernarea Boc ştiau să împartă banii în România şi în judeţul Suceava”, a declarat Alexandru Băişanu.

Tot el a mai afirmat că pe lângă cele 90 de miliarde de lei vechi obţinute se va încerca găsirea finanţării necesare pentru cel puţin încă tot atâtea localităţi urmând ca repartizarea banilor să se facă în funcţie de stadiul de realizare în care se află proiectele dorindu-se finalizarea a cât mai multe dintre ele înainte de a fi demarate altele.


Intră acum și în grupul de