Valeriu Zgonea: „Lui Traian Basescu ii este frica de popor” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Camerei Deputaţilor din România, Valeriu Zgonea, care este şi vicepreşedinte PSD, a declarat, luni, la Suceava că preşedintele suspendat al ţării, Traian Băsescu, se teme de oameni, şi de aceea PDL-iştii duc în aceste zile o campanie prin care să-i determine pe oameni să nu iasă la vot în data de 29 iulie, când va avea loc referendumul.

„Lui Traian Băsescu îi este frică de oameni, îi este frică de popor, tocmai de aia PDL-ul duce şi o campanie prin care să determine oamenii să nu iasă la vot. E la fel de speriat ca Udrea, Roberta Anastase, Blaga sau Cezar Preda. Eu cred totuşi că indiferent de prezenţa la vot, Traian Băsescu trebuie să înţeleagă faptul că oamenii nu îl mai doresc şi cred că va fi o presiune naţională şi internaţională atât de mare încât el va părăsi această funcţie”, a spus Zgonea, intr-o conferinţă de presă.

El a apreciat că în ziua referendumului, în faţa urnelor, se vor prezenta peste 70% din alegători, iar diferenţa cu care se va face demiterea şefului statului va fi de cel puţin 40 de procente. Întrebat ce se va întâmpla dacă din partea Curţii Constituţionale va veni un răspuns negativ cu privire la menţinerea secţiilor de vot deschise până la orele 23, Valeriu Zgonea a afirmat că nimeni nu are voie să îngrădească dreptul cetăţeanului de a vota şi are încredere că până la urmă se va lua decizia cea mai corectă.

„Ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar şi ca om politic nu pot să-mi exprim punctul de vedere cu privire la hotărârea pe care o va lua Curtea Constituţională. Intrăm într-o zonă de analiză şi dedesubturi, dar cred că nimeni în România nu poate să restrângă dreptul oamenilor de a se prezenta la vot. Curtea Constituţională în 2003, tot la contestaţia PDL-ului a spus că un referendum derulat pe parcursul a două zile este unul corect şi legal. Acum trebuie să recunoaştem că PDL nu a făcut decât să conteste orice proiect pentru referendum”, a mai adăugat Valeriu Zgonea.


Intră acum și în grupul de