Revenirea stranierilor in judet pe perioada concediului, prelungeste programul de lucru la Serviciul de Pasapoarte (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Revenirea sucevenilor care lucrează în străinătate, acasă, pe perioada concediului, va duce, ca în fiecare an, la aglomerarea ghişeelor Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) Suceava.

Potrivit prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu, din experienţa anilor precedenţi, în perioada iulie-septembrie creşte numărul solicitărilor adresate serviciului, în acest an fiind estimat un număr de 7.000 de cereri pentru luna august.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că pentru evitarea aglomeraţiei şi soluţionarea cu operativitate a cererilor de eliberare a documentelor de călătorie, SPCEEPS Suceava, subordonat Prefecturii Suceava, va lua o serie de măsuri, prima fiind prelungirea programului de lucru, până la orele 20.00, în vederea depunerii documentelor şi preluării imaginilor.

“Personalul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple îşi va desfăşura activitatea la cele 3 staţii de lucru, în două schimburi, la depunerea documentelor şi preluarea imaginilor. Va fi prelungit cu 2 ore programul de lucru la punctul mobil Rădăuţi care va funcţiona între orele 08.00-16.00, în loc de 09.00-15.00.

De asemenea, în continuare se pot face programări on-line, pe site-ul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava www.prefecturasuceava.ro, în interval de maxim 14 zile calendaristice până la data depunerii cererilor. Paşaportului temporar va fi emis în aceeaşi zi, pentru cererile preluate până la ora 14.00, respectiv a doua zi lucrătoare pentru cele preluate în intervalul orar 14.00 -20.00. Eliberarea documentelor se va face după programul de lucru stabilit, respectiv de luni până vineri: 08.30-16.30, iar miercuri 08.30-18.30.

Se va constitui unui registru pentru programarea cetăţenilor care se prezintă la sediul serviciului şi ale căror solicitări nu pot fi onorate în acea zi”, a explicat prefectul Florin Sinescu, care consideră că aceste măsuri vor duce la scurtarea timpilor de aşteptare pentru cetăţeni şi la fluidizarea activităţii Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple.


Intră acum și în grupul de