Bilantul directorului executiv al DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, la 7 ani, 2 luni şi 26 zile (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a susţinut, pe parcursul zilei de marţi, o conferinţă de presă în care a fost prezentat “BILANŢUL DIRECTORULUI EXECUTIV al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, dr. Petrea Dulgheru, la 7 ani, 2 luni şi 26 zile”.

“Înainte de a accepta să merg la examen pentru ocuparea fotoliului de conducere al Direcţiei am meditat mult, vreo 8 luni, deoarece mie la Vatra Dornei nu-mi lipsea nimic, eram medic veterinar privat, apreciat, iar activitatea şi viaţa de zi cu zi curgea liniştit pe cea mai frumoasă vale din România, Valea Bistriţei, împreună cu familia şi cei dragi”, a declarat încă de la început Petrea Dulgheru.

Acesta a arătat că ceea ce l-a determinat până la urmă să facă pasul către conducerea instituţiei a fost dorinţa de a demonstra că poate să fie destul de înţelept să nu repete greşelile altora, să se lupte cu politicul şi cu alte structuri ca profesia de medic veterinar să nu mai fie călcată în picioare, iar când a spus DA a pus şi o condiţie conducătorilor politici de atunci, “de a fi lăsat să-şi desfăşoare activitatea exact ca un funcţionar public fără să primească dispoziţii politice în exerciţiul funcţiunii”.

Principalele direcţii pe care şi-a axat activitatea Petrea Dulgheru sunt şi cele mai mari reuşite după cum a afirmat chiar el în cadrul conferinţei de presă, fiind vorba despre implementarea urgentă a măsurilor necesare privind intrarea României în UE continuate cu măsuri privind integrarea în Uniune, extinderea şi modernizarea laboratorului şi a sediului DSVSA Suceava precum şi sediile circumscripţiilor sanitar-veterinare zonale şi control alimente din judeţ, alături de dotarea cu mijloace de transport corespunzătoare unei instituţii europene de acest nivel.

Un alt punct l-a reprezentat implementarea unor acţiuni sanitar veterinare energice în vederea asanării focarelor de boli la animale existente la acea oră în judeţ şi prevenirea transmiterii la oameni precum şi promovarea profesiei pe plan intern şi internaţional în paralel cu ridicarea nivelului calităţii actului medical atât în domeniul acţiunilor sanitar-veterinare bugetate de stat cât şi în rândul celor private.

La finele expozeului, actualul şef al DSVSA Suceava a ţinut să adauge că deja se vehiculează nume cu privire la viitorul ocupant al fotoliului de conducere al instituţiei, iar cel mai des se pomeneşte unul al unui tânăr de 35 de ani care a mai încercat în trecut să ajungă în această funcţie, şi, a atras atenţia că dacă demiterea lui nu va fi în conformitate cu legea va ataca decizia în instanţă.

“Bilanţul trebuia normal să-l fac la predarea mandatului în condiţii legale, dar presimt că evoluţia lucrurilor se precipită. Funcţia de director este trecătoare, iar eu nu am ţinut şi nu ţin niciodată de acest scaun, îl pot părăsi oricând, dar în condiţii legale. Cu experienţa de aproape 40 de ani în profesie ca preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Suceava doresc un singur lucru, ca cel care va veni pe acest scaun să fie un bun profesionist, să nu fi avut abateri de la exercitarea profesiei de medic veterinar, să aibă un comportament normal, să nu fie arogant şi sfidător, să-si respecte colegii că altfel va fi fagocitat. Oricum, această funcţie este de mare responsabilitate şi complexă, iar să o dai pe mâna unui copil de bani gata de 35 de ani este un risc prea mare”, a conchis Petrea Dulgheru.


Intră acum și în grupul de