Hotii de cupru s-au specializat mai nou pe cablurile electrice ce asigura functionarea semafoarelor


Intră acum și în grupul de

Hoţii de cupru par că au lăsat pentru moment deoparte cablurile telefonice şi s-au specializat mai nou pe cele care asigură funcţionarea semafoarelor rutiere.

Potrivit IPJ Suceava, administratorul şef instalație pârtie schi Piatra Șoimului, din orașul Gura Humorului, judeţul Suceava, a sesizat, luni seara, în jurul orelor 19:00, poliţiştii despre faptul că în cursul zilei, persoane necunoscute au sustras cablul de legătură dintre semafoarele ce reglementează circulația pe o porțiune de 250 de metri, pe drumul pe care se face accesul la pârtie.

“În urma cercetării la fața locului, s-a constatat faptul că pe drumul ce se face accesul la pârtia de schi în zona „Piatra Pinului” circulația se desfășoară pe o singură bandă fiind reglementată de două semafoare mobile. Cele două semafoare sunt montate la o distanță de 250 de metri, unul față de altul, legătura dintre ele fiind făcută cu două fire din cupru cu diametru de 1,5 mm amplasate pe sol”, arată IPJ Suceava.

Hoţilor de cablu nu le-a fost greu să fure întregul cablu după ce firele au fost tăiate chiar de la baza celor două semafoare. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”, urmând a fi soluţionat procedural.


Intră acum și în grupul de