Persoanele din arestul IPJ Suceava si bolnavii din spitalele judetului pot vota, duminica, la referendum (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Persoanele care se află în arestul IPJ Suceava precum şi bolnavii care se vor afla pe data de 29 iulie în spitalele din judeţul nostru vor vota la referendumul privind demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, la cea mai apropiată secţie de votare, respectiv prin intermediul urnei mobile.

Potrivit afirmaţiilor făcute de prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de vineri, conform Hotărârii Biroului Electoral Central persoanele care sunt reţinute în arestul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Suceava şi care au dreptul, au putut solicita să voteze, cel târziu până vineri, prin cerere adresată comandantului locului de reţinere.

„La IPJ Suceava, se află în arest, în momentul de faţă, 42 de persoane, iar comandantul locului de reţinere are obligaţia de a depune cererile la cea mai apropiată secţie de votare, astfel pentru persoanele care vor dori să voteze, cea mai apropiată secţie de votare este cea de la Direcţia Silvică Suceava”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Florin Sinescu.

Tabele de vot vor fi întocmite şi se va solicita urna mobilă şi în unităţile medicale din judeţul Suceava.

„Conducătorii unităţilor spitaliceşti vor întocmi tabele cu persoanele care doresc să-şi exercite dreptul de vot prin intermediul urnei mobile, pe care le vor înainta celei mai apropiate secţii de votare. Persoanele internate după depunerea tabelului centralizator, vor vota prin intermediul urnei mobile la cerere individuală care va fi înaintată în ziua referendumului naţional tot prin grija conducerii unităţii spitaliceşti.
Sâmbătă, după ora 20:00, se va realiza centralizarea tuturor tabelelor care au fost depuse la secţiile de votare, în vederea identificării numărului aproximativ de persoane care vor vota prin intermediul urnei mobile”, a mai adăugat Florin Sinescu.


Intră acum și în grupul de