Lucrari facute de mantuiala in cadrul proiectelor derulate de CJ Suceava prin Programul Operational Regional (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cel puţin trei din cele cinci proiectele derulate anii trecuţi în judeţul Suceava prin Programul Operaţional Regional (POR) care se bucură de finanţare europeană, au deja probleme.

Este vorba în principal de artere de circulaţie judeţene care au fost reabilitate cu fonduri UE şi care nici nu au ieşit din garanţie, dar au nevoie de intervenţii de amploare pentru tot felul de reparaţii.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, cel mai afectat proiect este DJ 209D Dărmăneşti – Calafindeşti – Siret, care înregistrează cedări ale terasamentului şi alunecări de teren ce au dus la deplasarea carosabilului, unde pe anumite porţiuni s-au creat cratere în carosabil. Alte două situaţii ce înregistrează deficienţe majore fac referire la DJ 175B, care face legătura între Pojorâta şi Rarău, cu o lungime de 15,8 km, un drum montan cu grad mare de dificultate şi DJ 174 Vatra Dornei – Panaci, ce prezintă foarte multe degradări.

„Sunt, din nefericire, foarte multe lucrări efectuate cu deficienţe nerespectându-se proiectele cu foarte multe zone care s-au degradat într-un timp scurt. Încercăm în toate situaţiile ca societăţile care s-au ocupat de realizarea acestora să intervină până la ieşirea din garanţie pentru a remedia situaţia existentă pentru că altfel ne aflăm în situaţia ca în urma evaluării Comisia Europeană să solicite banii înapoi pentru nerespectarea proiectelor ori să plătim permanent pentru noi şi noi lucrări de reparaţii”, a declarat Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de