Prefectul judetului a participat la referendum de la primele ore ale zilei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a votat duminică dimineaţa la ora 8.30 şi a declarat că a votat pentru că a câştigat acest drept, alături de toţi romanii, în 1989, drept pe care şi l-a exercitat la toate procesele electorale organizate după Revolutie.

„Am votat pentru că referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui României e un proces electoral democratic, prevăzut în Constituţie şi nu în ultimul rând am votat pentru că referendumul pentru asta e făcut, în sensul că trebuie să decidă alegatorii prin vot”, a declarat prefectul, la iesirea din sectia de vot. El a venit insotit de sotia sa.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că secţiile de votare din judeţ s-au deschis la ora 7 fără să existe incidente.

El a spus că au cerut să voteze 800 de pacienţi internaţi în spitalele din judeţ şi 38 de persoane aflate în arestul IPJ Suceava.

În judeţul Suceava sunt aşteptaţi la urne 574.627 alegători care se regăsesc în copiile de pe listele electorale permanente.

În judeţ au fost înfiinţate 538 de secţii din judeţ, cărora le-au fost distribuite un număr de 632.112 buletine de vot şi acelaşi număr de autocolante dar şi 2.690 de ştampile cu menţiunea „Votat”.

În municipiile Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, oraşul Gura Humorului şi comunele Cornu Luncii, Todireşti, Putna, Marginea şi Vatra Moldoviţei, localităţi din judeţ cu potenţial turistic sau unde sunt spitale, a fost suplimentat numărul de cabine de vot pentru a asigura şi permite alegatorilor cu drept de vot să îşi exprime opţiunile electorale.


Intră acum și în grupul de