Tanar de 28 de ani din Granicesti, dat disparut, dupa ce a fost autorul unui accident rutier

Un tânăr de 28 de ani din comuna Grăniceşti este căutat acum de organele de poliţie, după ce, pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă, a fost autorul unui accident rutier, după care a fugit de la locul faptei.

Potrivit IPJ Suceava, incidentul a avut loc în jurul orelor 02:30, pe când tânărul se afla la volanul unui autoturism ce aparţine unui consătean de 25 de ani, ambii fără a deţine permis de conducere.

Iniţial, la căderea serii, proprietarul maşinii s-a plimbat liniştit de acasă până în centrul satului Româneşti, pe DC 40, unde s-a întâlnit cu prietenul său. De aici, autoturismul l-a încredințat acestuia pentru a-l conduce pe drumurile publice cunoscând că nici el nu posedă permis de conducere, care fiind și sub influența băuturilor alcoolice, a condus autoturismul pe DC 40 până la o stație Peco, iar apoi până în satele Dumbrava – Călinești Vasilache – Călinești Enache şi Dărmănești, unde au mers la o discotecă.

“În jurul orelor 01:30, după ce a mai consumat băuturi alcoolice, tânărul de 28 de ani s-a urcat înapoi la volanul maşinii conducând-o pe drumul comunal până în satele Măreția Mică și Dănila, apoi pe DN 2 până în stația Peco Romanești, după care în timp ce conducea pe DC 40 spre satul Iacobești, a derapat şi s-a răsturnat pe partea carosabilă”, ne-a declarat insp.princ. Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

În urma accidentului, şoferul a suferit leziuni ușoare la nivelul capului, iar apoi a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea poliției şi fără să-i pese de prietenul său, nefiind găsit la domiciliu sau la locul de muncă.

Proprietarul autoturismului, deși s-a aflat pe scaunul din dreapta față, nu a suferit leziuni corporale și nici nu s-a aflat sub influența băuturilor alcoolice. În cauză, s-a întocmit dosar penal ce urmează a fi soluţionat procedural.