Elevele sucevene cu 10 la Bacalaureat au fost premiate de Alexandru Baisanu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cele patru absolvente de clasa a XII-a din judeţul Suceava, care s-au remarcat în acest an la Bacalaureat, promovând “examenul maturităţii” cu media 10, au fost premiate pe parcursul zilei de luni de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Băişanu, care deţine şi funcţia de preşedinte al PNL Suceava.

Încă de la începutul întâlnirii, Alexandru Băişanu a ţinut însă să afirme că premiile nu vin nici din partea organizaţiei politice pe care o reprezintă şi nu implică cu nimic nici administraţia publică judeţeană, fiind oferite din proprie iniţiativă şi din bugetul personal ca semn de recunoştinţă pentru muncă şi valoare.

În judeţul Suceava, în urma primei ediţii a examenului de bacalaureat din 2012, s-au înregistrat în tot judeţul doar patru medii de 10, toate fiind adjudecate de fete. Este vorba despre Maria Moisiuc (Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava), Roxana Elena Rusu (Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi), Clara Căşuneanu (Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava) şi Adriana Silvia Dobrescu (Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei).

Cele patru eleve cu rezultate meritorii au primit din partea lui Alexandru Băişanu, cu sprijinul „Bilco Travel Agency”, câte un voucher în valoare de 500 de lei fiecare, cu care fetele vor putea merge oriunde în vacanţă. Premiul este unul foarte bine venit deoarece ele nu au avut parte de aşa ceva anul acesta deoarece tocmai au ieşit din febra admiterii la facultate, printre preferinţele lor aflându-se facultăţile de Drept din Bucureşti şi cea de Medicină din Iaşi sau din capitala ţării.

„Este un gest normal şi firesc ca oamenii care au ajuns în posturi cheie, posturi de conducere cu ajutorul societăţii şi a votului majoritar să facă gesturi nu numai pentru copii cu deficienţe şi pentru tinerii ce reprezintă cu adevărat valori în momentul de faţă care sunt într-un eşantion mic, dar important. Traian Băsescu spunea că şcoala din România scoate tâmpiţi. Acum, l-aş ruga să se uite la aceşti elevi şi să îşi ceară scuze. Până la urmă, dacă vreţi, este un gest de recunoştinţă faţă de părinţii acestor elevi şi faţă de efortul lor”, a declarat Alexandru Băişanu.


Intră acum și în grupul de