Doar 42,36% dintre suceveni au ales sa se prezinte la referendum. 85,73% dintre acestia au votat pentru demiterea lui Traian Basescu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prezenţa la vot la referendumul din 29 iulie a fost în judeţul Suceava de 42,36%. Conform ultimelor date centralizate de către BEJ Suceava (Biroul Electoral Judeţean) în judeţul Suceava, şi-au exprimat dreptul la vot un număr de 243.448 de persoane înscrise în copiile de pe listele electorale permanente şi în listele electorale suplimentare. Numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente în judeţul Suceava a fost de 574.627 persoane.

Dintre cei prezenţi în faţa urnelor, 208.700 de votanţi (85,73%) au răspuns „DA” la întrebarea „Sunteţi de acord cu demiterea preşedintelui Traian Băsescu?” şi doar 31.364 dintre participanţi (12,88%) au pus ştampila pe căsuţa „NU”.

Potrivit declaraţiilor oferite de prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, exerciţiul democratic desfăşurat pe parcursul zilei de duminică s-a încheiat fără a se înregistra probleme deosebite fiind semnalate în total la nivelul BEJ Suceava „16 sesizări cu privire la diferite incidente electorale din care doar patru au fost confirmate, fiind înregistrate două lucrări penale şi două contravenţii, celelalte 11 nefiind confirmate de echipele organelor de poliţie deplasate la faţa locului”.

„Consider că referendumul s-a desfăşurat corect în judeţul Suceava, în condiţii de transparenţă şi legalitate, numărul incidentelor electorale a fost minor şi nu a afectat desfăşurarea procesul electoral şi climatul de ordine şi siguranţă publică. Cele aproximativ 1.500 de cadre din toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi-au făcut datoria şi au asigurat măsurile de ordine în zona secţiilor de votare pentru prevenirea incidentelor de orice natură. A fost un proces electoral democratic, toţi cetăţenii care au dorit să-şi exercite dreptul la vot putând să o facă”, a declarat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.


Intră acum și în grupul de