Judetul Suceava va avea cel putin trei platforme temporare pentru depozitarea gunoaielor menajere, pana la finalizarea gropii de gunoi de la Moara (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Autorităţile sucevene au dezbătut, joi dimineaţă, împreună cu reprezentanţii Agenţiei pentru protecţia Mediului şi ai Gărzii de Mediu Suceava, problema depozitării gunoiului din judeţul Suceava.

Potrivit afirmaţiilor vicepreşedintelui CJ Suceava, Alexandru Băişanu, făcute în cadrul unei conferinţe de presă, în urma discuţiilor purtate s-a stabilit ca măsură imediată realizarea a trei sau, în cazul în care este absolut necesar, a patru platforme temporare de depozitare a deşeurilor menajere.

Una dintre ele va fi pentru zona Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc, una pentru Gura Humorului – Rădăuţi – Siret şi una pentru Suceava şi localităţile din apropiere. În acest sens, au fost trimise deja echipe de teren pentru identificarea, în cel mult două, zile a spaţiilor necesare realizării unor astfel de platforme care trebuie să îndeplinească normele interne şi europene de protecţie a mediului şi care trebuie să aibă suprafaţa de cel puţin un hectar.

În ce priveşte deşeurile menajere colectate din municipiul Suceava şi din localităţile apropiate, Alexandru Băişanu a spus că cel mai sigur, acestea vor fi depozitate în apropierea fostei gropi de gunoi a municipiului, pe o suprafaţă de teren ce aparţine localităţii Ipoteşti şi pentru care administraţia locală şi-a oferit deja acordul de principiu.

“Trebuie spus clar că soluţia de avarie de depozitare a deşeurilor menajere din municipiul reşedinţă de judeţ printre casele oamenilor din cartierul Iţcani este una total greşită care trebuie întreruptă imediat. La momentul acesta, CJ şi instituţiile abilitate au demarat deja căutările pentru trei – patru amplasamente pentru a fi trasformate în gropi de gunoi temporare până în 2014 când suntem siguri că vom finaliza groapa de la Moara”, a declarat Alexandru Baisanu.

Vicepreşedintele administraţiei judeţene a mai afirmat că se doresc trei sau maxim patru locaţii pentru a se reduce astfel cât mai mult posibil costurile cu transportul deşeurilor, iar realizarea platformelor temporare se doreşte a fi gata până la finele lunii august.


Intră acum și în grupul de