Ministerul Sanatatii a suplimentat bugetul Unitatii de Primire a Urgentelor Suceava cu 2,4 milioane de lei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean “Sf. Ioan cel Nou” Suceava a primit din partea Ministerului Sănătăţii 2,4 milioane de lei, în urma reechilibrării bugetelor Unităţilor de Primire a Urgenţelor din România. Anunţul a fost făcut, vineri, la Suceava, de subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. Prezent în municipiul reşedinţă de judeţ pentru a purta discuţii cu cadrele medicale şi conducerile unităţilor sanitare din judeţul Suceava cu privire la noua Lege a Sănătăţii aflată în dezbateri, Raed Arafat a spus că pe parcursul zilei de miercuri, au fost reechilibrate bugetele Unităţilor de Primire a Urgenţelor din România, iar pentru UPU Suceava a revenit suma de circa 24 de miliarde de lei vechi.

“Pe parcursul zilei de joi, am reechilibrat bugetele majorităţii unităţilor UPU din ţară, iar judeţului Suceava i-au revenit circa 24 de miliarde de lei vechi. A fost absolut necesară această reechilibrare pentru a permite acestor unităţi pentru a putea permite derularea şi pe viitor a unei activităţi cel puţin la standardul de până acum”, a declarat Raed Arafat.

Ministrul subsecretar de stat a mai adăugat că în prezent se lucrează intens pentru a se realiza un sistem cu standarde de cost clare pentru Unităţile de Primire a Urgenţelor prin care să se cunoască cu exactitate de ce fonduri este nevoie pentru a se finanţa o astfel de unitate din timp fără a mai fi nevoie ulterior să se revină şi să se echilibreze bugetele între diferite zone ale ţării.

După discuţiile purtate pe tema legii Sănătăţii, Raed Arafat avea programate vizite la principala unitate sanitară din judeţ şi la Spitalul municipal din Fălticeni, precum şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi centrul judeţean central SMURD Suceava din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava.


Intră acum și în grupul de