Catalin Nechifor a fost ales vicepresedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (CDRNE), în urma şedinţei CDRNE de miercuri, 1 august, care a avut loc la Bacău.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est, la întâlnire au participat, personal sau prin împuterniciți, 20 din cei 24 membri CDR, precum şi conducerea ADR Nord-Est.

Şedința s-a finalizat cu alegerea președintelui și vicepreședintelui CDRNE. Cu votul tuturor membrilor prezenți, conducerea acestui for va fi asigurată pentru o perioadă de un an de preşedintele CJ Botoşani, Florin Țurcanu (preşedinte), şi de preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor (vicepreşedinte).

“Fiind prima reuniune a Consiliului în formula stabilită de alegerile locale din iunie 2012, a fost și o oportunitate de a ne cunoaște mai bine. Membrii de tradiție și-au împărtășit experiențele anterioare în colaborarea cu organizația noastră, iar participanții mai noi au avut ocazia să ne cunoască mai indeaproape activitatea. Preocuparea de a asigura un grad înalt de absorbție a fondurilor europene, dar și dorința de a colabora în vederea dezvoltării socio-economice a întregii Regiuni, a fost reiterată de conducerea nou aleasă și de toți participanții în aceeași măsură”, a declarat Constantin Apostol, director general ADR Nord-Est.

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, a declarat, în urmă cu o lună, că doreşte ca preşedinţia Consiliului de Dezvoltare Regională Nord Est (CDRNE) să fie preluată prin rotaţie de fiecare dintre cei şase preşedinţi de Consilii Judeţene din Regiunea de NE.

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă va prelua funcţia de preşedinte al CDRNE care a fost deţinută, în ultimii patru ani, de Gheorghe Flutur, în calitate de preşedinte al CJ Suceava, Nechifor a spus că în acest organism se va intra în normalitate şi se va respecta Regulamentul ce prevede preşedinţie rotativă pentru câte un an pentru fiecare judeţ component.

El a subliniat că în CDRNE decizia a fost politizată în ultimii patru ani pentru că hotărârile se luau doar cu votul preşedinţilor din Suceava, Iaşi, Neamţ şi Botoşani.

Fostul preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost desemnat, în 2008, după ce a câştigat preşedinţia CJ Suceava, preşedinte al CDRNE, iar în 2009, când preşedinţia organismului trebuia preluată de preşedintele CJ Iaşi, s-a amânat predarea mandatului, iar în 2010, Flutur a fost votat să conducă în continuare CDRNE.


Intră acum și în grupul de