Aproape 4.500 de pachete de tigari confiscate si un contrabandist retinut dintr-un grup mai mare de traficanti observati in apropierea granitei


Intră acum și în grupul de

Ţigări de contrabandă în valoare de peste 300 de milioane de lei vechi au fost confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni după o urmărire a unui grup de traficanţi în apropierea graniţei dintre România şi Ucraina.

Potrivit declaraţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch, totul a avut loc vineri dimineaţă în jurul orelor 08:00 când la nivelul Sectorului PF Rădăuţi, s-a derulat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

„Astfel, lucrătorii noştri au observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, transportând colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea şi urmărirea suspecţilor reuşindu-se reţinerea unuia dintre ei, un bărbat de 38 de ani din oraşul Vicovu de Sus, celelalte persoane retrăgându-se pe teritoriul statului vecin” ne-a declarat Ilie Poroch.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene iar la cercetarea terenului au fost descoperite 9 colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 4.500 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană şi din Republic Moldova, în valoare de 30.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Acum bărbatul reţinut este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.


Intră acum și în grupul de