Microbuz confiscat de la un ucrainean in PTF Siret pentru trafic cu tigari


Intră acum și în grupul de

Un cetăţean ucrainean în vârstă de 42 de ani a fost nevoit să se întoarcă pe jos acasă, după ce organele de ordine i-au confiscat microbuzul cu care acesta dorea să intre în ţară prin PTF Siret, judeţul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch, ucraineanul s-a prezentat în Vamă pe parcursul zilei de sâmbătă, la volanul unui microbuz marca „Dodje”, iar după controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi mijlocului de transport.

Cu această ocazie, organele de ordine au descoperit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un locaş special amenajat în rezervorul microbuzului, peste 2.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aproape 2.000 de lei a fost reţinută, iar ucraineanul s-a ales cu o amendă de 80 de milioane de lei vechi. În plus, s-a întors pe jos acasă deoarece autovehiculul estimat la valoarea de peste 25.500 de lei a fost ridicat în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.


Intră acum și în grupul de