Gratarele si focurile lasate nesupravegheate au dat de furca pompierilor suceveni


Intră acum și în grupul de

Grătarele şi focurile lăsate nesupravegheate au dat de furcă pompierilor suceveni pe parcursul weekend-ului. Atât sâmbătă cât şi duminică, echipaje de pompieri de la aproape toate unităţile ISU din judeţ au fost solicitate să intervină pentru stingerea incendiilor care au cuprins diferite suprafaţe de teren acoperite cu vegetaţie uscată.

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul ISU Suceava, plt.maj. Dan Moroşanu, flăcările au izbucnit în localităţile Vadu Moldovei, Mihoveni, Mitocu Dragomiernei şi Ilişeşti, unde s-a înregistrat şi cel mai puternic astfel de incendiu pe parcursul zilei de sâmbătă, pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, iar duminică după-amiază şi la lăsarea serii în Ilişeşti, municipiul Suceava în zona Castelului de apă din cartierul Burdujeni şi localitatea Capu Codrului.

Pompierii Gărzii de Intervenţie Solca au avut parte duminică de cel mai greu incendiu după ce au fost nevoiţi să intervină pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor care au cuprins vegetaţia uscată în satul Vârvata, comuna Pârteşti de Jos.

La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, ardea miriştea pe o suprafaţă de aproximativ 80.000 de metri pătraţi. La această misiune a participat şi un echipaj SVSU de la Pârteşti de Jos încadrat cu 5 pompieri voluntari şi 20 de cetăţeni din zonă.


Intră acum și în grupul de