Focuri de arma trase de administratorul unui iaz pentru a scapa de niste agresori


Intră acum și în grupul de

Trei focuri de armă au fost trase în noaptea de duminică spre luni de administratorul unui iaz situat pe raza satului Mitocaşi pentru a scăpa de agresorii ce se îndreptau spre el.

Potrivit datelor oferite de insp.princ. Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava, cu ocazia verificărilor s-a stabilit că, iazul împrejmuit cu gard aparţine unui tânăr de 31 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei şi este situat la periferia satului Mitocași, lângă pădure, într-o zonă izolată.

În noaptea de duminică spre luni în incinta iazului au fost găzduite două grupuri de persoane, unul format din opt tineri, fete şi băieţi cu vârste cuprinse între 20 şi 26 de ani, din municipiul Suceava, care s-au deplasat la iazul în cauză pentru a sărbători o zi de naştere şi celălalt grup format din 10 persoane rămase deocamdată neidentificate.

Cele două grupuri stăteau în zone diferite, la o distanţă considerabilă unul de altul şi pe malurile diametral opuse, dar din motive necunoscute cu exactitate la un moment dat, între acestea a izbucnit un scandal, în care a intervenit şi proprietarul iazului, cu intenţia de a-i dispersa pe participanţi.

„În altercaţie administratorul iazului a lovit pe doi dintre tineri, iar pentru a evita un scandal de amploare, administratorul le-a impus tuturor persoanelor din cele două grupuri să părăsească proprietatea”, ne-a declarat Gabriel Panţiru care a mai adăugat că „la circa două ore după acest incident, în zona iazului au apărut trei autovehicule şi mai multe persoane, care au provocat distrugerea unei porţiuni dintr-un gard şi a unui autovehicul aparţinând proprietarului iazului”.

Întrucât acele persoane înaintau spre locuinţa de pe marginea iazului şi proferau ameninţări, administratorul locului a executat în plan vertical trei focuri de avertisment cu un pistol cu bile de cauciuc pe care îl deţine în mod legal. La auzul focurilor de armă, persoanele respective au părăsit zona, fiind identificate ulterior de către poliţişti.

Proprietarul iazului a declarat în scris că nu doreşte să depună plângere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi ameninţare şi nici una dintre persoanele identificate în scandal, nu a depus vreo plângere, cercetările fiind continuate pentru identificarea tuturor celor implicaţi.


Intră acum și în grupul de