Primarul Ion Lungu da asigurari ca pe listele electorale nu se regasesc persoanele care au decedat din 2007 incoace (VIDEO)

Primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a dat asigurări pe parcursul zilei de marţi, că pe listele electorale care au fost folosite la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, nu se regăşeşte nici o persoană care a decedat din anul 2007 şi până în prezent.

Edilul-şef al Sucevei nu a negat însă că există posibilitatea să fie unele probleme înainte de acest an, când Serviciul de evidenţă a populaţiei nu avea o conlucrare foarte bună cu cel al Stării civile, în special în anii ’90.

“Noi am avut o discuţie la nivelul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei şi cel al Stării civile de la nivelul Primăriei, iar de când evidenţa populaţiei a trecut la municipalitate, din anul 2007, nu se pune problema existenţei persoanelor decedate pe listele electorale deoarece este o conlurare foarte bună între cele două servicii. Problema se pune în privinţa anilor ’90, când cele două servicii îşi derulau activitatea în instituţii diferite şi nu exista o colaborare ca cea existentă”, a declarat Ion Lungu.

Primarul a mai afirmat că se vor lua totuşi listele cu decesele de pe raza municipiului Suceava şi se va verifica dacă toate cazurile sunt operate în listele permanente de alegători.