Primarul Ion Lungu da asigurari ca pe listele electorale nu se regasesc persoanele care au decedat din 2007 incoace (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a dat asigurări pe parcursul zilei de marţi, că pe listele electorale care au fost folosite la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, nu se regăşeşte nici o persoană care a decedat din anul 2007 şi până în prezent.

Edilul-şef al Sucevei nu a negat însă că există posibilitatea să fie unele probleme înainte de acest an, când Serviciul de evidenţă a populaţiei nu avea o conlucrare foarte bună cu cel al Stării civile, în special în anii ’90.

“Noi am avut o discuţie la nivelul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei şi cel al Stării civile de la nivelul Primăriei, iar de când evidenţa populaţiei a trecut la municipalitate, din anul 2007, nu se pune problema existenţei persoanelor decedate pe listele electorale deoarece este o conlurare foarte bună între cele două servicii. Problema se pune în privinţa anilor ’90, când cele două servicii îşi derulau activitatea în instituţii diferite şi nu exista o colaborare ca cea existentă”, a declarat Ion Lungu.

Primarul a mai afirmat că se vor lua totuşi listele cu decesele de pe raza municipiului Suceava şi se va verifica dacă toate cazurile sunt operate în listele permanente de alegători.


Intră acum și în grupul de