Ion Lungu: Catedrala din Suceava este o splendoare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, s-a arătat deosebit de încântat de cum evoluează lucrările la şantierul Catedralei “Naşterea Domnului” din Suceava. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, şeful administraţiei publice locale a afirmat că interiorul construcţiei este “pur şi simplu o splendoare”.

Lungu a ţinut să precizeze că lucrările la acest lăcaş de cult au evoluat foarte mult în ultima perioadă, iar în interiorul construcţiei au fost demontate schelele, după ce a fost finalizată şi operaţiunea de montare a peste 2.000 de dulii şi becuri.

Pe parcursul vizitei pe care primarul Sucevei a efectuat-o marţi la Catedrală, a fost decisă şi culoarea granitului pentru pardoseală. Lungu a apreciat că o primă sfinţire a “acestui lăcaş de cultură şi credinţă” ar putea avea loc pe parcursul anului 2014.

“S-a scos acea pădure de schele din interior, iar astăzi este o splendoare să priveşti Catedrala de înăuntru şi recomand tuturor sucevenilor acest lucru. Urmează montarea granitului pe pardoseală şi cred că în 2014 vom putea face o primă sfinţire a acestui monument arhitectonic deosebit”, a declarat Ion Lungu.

Din anul 2004 şi până în prezent, Primăria Suceava a alocat aproximativ un milion de euro pentru lucrările de la Catedrală.


Intră acum și în grupul de