12 strazi si doua poduri din municipiul Suceava vor fi modernizate in cadrul unui proiect suplimentar de finantare prin POR (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava va depune proiecte suplimentare pe POR pentru finanţarea unor lucrări pe Axa 1.1, după ce Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) N-E şi-a dat acordul în acest sens, a anunţat miercuri, primarul Ion Lungu. El a arătat într-o conferinţă de presă că va fi finanţat astfel proiectul ce presupune modernizarea a 12 străzi din municipiu, podul peste râul Suceava din cartierul Iţcani, dar şi pasajul peste calea ferată din acelaşi cartier, în valoare de 8,3 milioane de euro.

Primarul a menţionat că documentaţia tehnică pentru acest proiect este deja în execuţie, fiind întocmită de o firmă ce a fost desemnată printr-o licitaţie şi şi-a exprimat încrederea că lucrările ar putea începe anul viitor după organizarea licitaţiilor.

Municipiul Suceava are în derulare cinci proiecte finanţate prin POR pe Axa 1.1, în valoare totală de 22 de milioane de euro, unul dintre acestea, aflat în execuţie, prevede reabilitarea a 14 străzi inclusiv a bulevardului principal ce traversează oraşul.

Un alt proiect aflat în execuţie, de modernizare a zonei centrale, în valoare de nouă milioane de euro, prevede în principal construcţia a două parcaje subterane cu 108 şi 55 de locuri, amenajarea unei piaţete care va primi numele de “Piaţa Ştefan cel Mare” şi reabilitarea pavajului pietonal cu dale din granit.

Alt proiect ce urmează să fie finalizat în acest an este de construcţie a Centrului Tradiţiilor Bucovinene, care va avea prevăzute spaţii expoziţionale şi spaţii pentru producţia de artizanat.

Alte două proiecte, de reabilitare a iluminatului public în municipiu de la intrarea dinspre Fălticeni spre ieşirea spre Botoşani şi un proiect de creştere a siguranţei şi prevenirea criminalităţii, ce prevede supravegherea spaţiului public din municipiu cu 72 de camere de luat vederi fixe şi 36 de camere mobile, au fost finalizate.


Intră acum și în grupul de