Doua gospodarii mistuite de flacari, marţi noapte, in localitatea Marginea, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Două gospodării s-au transformat în scrum, marţi noapte, în localitatea Marginea, judeţul Suceava. Incendiul a izbucnit în jurul orelor 19:30, pornind din şura uneia dintre gospodării şi s-a transformat în scurt timp într-un adevărat pârjol.

Pentru stingerea flăcărilor a intervenit o întreagă armată de pompieri, fiind vorba potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul ISU Suceava, lt. Marian Ruscan, de Grupa opertivă a Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă „Bucovina” împreună cu forţele Detaşamentului Rădăuţi cu 4 autospeciale de stingere, Garda de Intervenţie Siret cu 2 autospeciale, Garda de Intervenţie Vicov cu o autospecială, Garda de Intervenţie Solca, Detaşamentul Suceava şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Marginea, Suceviţa şi Volovăţ, cu 3 autospeciale şi 12 voluntari.

Intervenţia a fost deosebit de dificilă deoarece până la sosirea pompierilor flăcările înghiţiseră două case de locuit şi nu mai puţin de opt anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de aproximativ 350 de metri pătraţi, existând permanent pericolul extinderii la alte trei locuinţe învecinate şi la fondul forestier existent în apropiere.

În ciuda intervenţiei pompierilor, pârjolul a mistuit şurile, adăposturile de animale, bucătăriile de vară şi alte anexe din ambele gopodării precum şi casele de locuit în proporţie de 90%.

Pe timpul intervenţiei, trei persoane au suferit atacuri de panică, două dintre ele refuzând transportul la spital, iar cealaltă a fost transportată la UPU Rădăuţi incendiul fiind lichidat aproape de miezul nopţii.

„În urma investigaţiilor efectuate, a rezultat faptul că suspectă pentru provocarea incendiului este fiica proprietarei gospodăriei de unde au izbucnit flăcările, care a plecat de la domiciliu în jurul orei 19:30, din cauza unor certuri avute cu mama sa pe parcursul zilei. În prezent, se efectuează cercetări pentru identificarea acesteia urmând a se dispune procedural”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Gabriel Panţiru.


Intră acum și în grupul de