Jandarmii si politistii suceveni, cu ochii pe manifestarile care vor avea loc in perioada 10-19 august in judet


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va asigura, în perioada 10-19 august, în cooperare cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, măsurile de ordine şi siguranţă publică în zonele unde vor avea loc tot felul de manifestări cultural-artistice, religioase sau sportive.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul IJJ Suceava, mr. Bogdan Cornaci, un număr sporit de jandarmi şi poliţişti suceveni vor supraveghea acţiunile organizate cu prilejul împlinirii a 500 de ani de la ctitorirea Mănăstirii armene Hagigadar, ce vor avea loc pe parcursul acestui weekend. Nu au fost uitate nici întâlnirile sportive din cadrul Memorialului „Mihai Mironiuc” la handbal, ce se vor derula în sala Liceului cu Program Sportiv din municipiul reşedinţă de judeţ pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă.

Jandarmii şi poliţiştii vor fi prezenţi şi la manifestarea „Fii Satului”, ce va avea loc sâmbătă în localitatea Dănila, judeţul Suceava sau la meciul de rugby din cadrul Diviziei Naţionale, dintre CSM Bucovina Suceava şi CSO Pantelimon, iar pe 11 şi 12 august la concertele de muzică creştină, organizate pe stadionul Areni din municipiul Suceava, de Cultul Penticostal, Cultul Baptist şi Cultul Creştin după Evanghelie. Tot duminică va avea loc şi Festivalul „Tarafuri şi Fanfare”, organizat la Muzeul Satului Bucovinean.

Săptămâna următoare se anunţă şi mai plină de evenimente de amploare, fiind vorba despre manifestările cu caracter religios din localitatea Cacica, prilejuite de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, activităţi la care se preconizează participarea unui număr ridicat de credincioşi romano-catolici din ţară şi din străinătate, cele organizate la Mănăstirea Putna, din aceeaşi dată privind slujba religioasă şi concertul de muzică religioasă, manifestările culturale prilejuite de „Zilele Vicovului”, în oraşul Vicovu de Sus sau cele religioase prilejuite de hramurile mănăstirilor Rarău, Humor, Moldoviţa şi Slătioara.

Dintre acţiuni nu puteau lipsi Festivalul Naţional al Păstrăvului, în localitatea Ciocăneşti (15-19 august) şi Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, în municipiul Suceava, în perioada 16-19 august.

Potrivit maiorului Bogdan Cornaci, organele de ordine vor acţiona pentru buna desfăşurare a activităţilor urmărind în principal prevenirea încălcării normelor de convieţuire socială, monitorizarea şi descurajarea grupurilor care tulbură ordinea şi liniştea publică, depistarea şi sancţionarea celor care săvârşesc fapte antisociale, precum şi soluţionarea sesizărilor primite de la cetăţeni.

“Recomandăm participanţilor la manifestări să respecte precizările organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să acorde o atenţie sporită la modul de asigurare a autovehiculelor şi bunurilor de valoare şi să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. Sfătuim persoanele care intenţionează să ia parte la activităţile religioase să manifeste calm, înţelegere şi să respecte regulile de acces auto şi pietonal stabilite pentru fiecare lăcaş de cult”, ne-a declarat Bogdan Cornaci.


Intră acum și în grupul de