Liberalii suceveni il contrazic pe primarul Ion Lungu si spun ca pe listele electorale permanente exista numeroase persoane decedate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liberalii suceveni au ţinut să-l contrazică, joi, pe primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, afirmând prin vocea preşedintelui Organizaţiei Municipale a PNL Suceava, Marius Zmău, că pe listele electorale permanentă figurează în prezent numeroase persoane ce ar fi trebuit excluse de mult timp.

Edilul-şef al Sucevei a dat, marţi, asigurări că pe listele electorale care au fost folosite la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, nu se regăşeşte nici o persoană care a decedat din anul 2007 şi până în prezent.

Liderul PNL Suceava, Marius Zmău, a declarat însă, într-o conferinţă de presă, că are dovezi clare privind existenţa acestora pe liste, arătând că numeroase persoane au relatat membrilor liberali cazuri în care rude apropiate decedate se regăsesc încă pe liste, ori în care persoane mutate pe raza oraşului de pe o anumită stradă pe o alta figurează ca votanţi în secția aferentă vechiului domiciliu, cât și în cea a noului domiciliu, în timp ce persoane care au împlinit vârsta legală de a participa la vot după alegerile locale nu au fost lăsate să-şi exercite acest drept constituţional chiar dacă buletinul demonstra că îl au.

“Chiar fina mea care a împlinit 18 ani după alegerile locale nu a fost lăsată de preşedinta secţiei de votare să-şi exercite acest drept. PNL a avut observatori în toate cele 58 de secţii de votare din municipiul reşedinţă de judeţ şi am avut semnale din fiecare secţie de vot că există persoane decedate despre care s-a atras atenţia, dar nu au fost radiate”, a declarat Marius Zmău.

Liderul liberalilor suceveni a mai afirmat că la ora actuală, conform listelor electorale permanente, în municipiul reşedinţă de judeţ sunt peste 95.000 de cetăţeni cu vârsta de peste 18 ani, dar este greu de imaginat pentru oricine că această cifră este reală. Zmău susţine că această trenare a reactualizărilor a fost dorită de anumite formaţiuni politice pentru a păstra un anume număr de deputaţi şi senatori sau la nivel naţional pentru a avea un anume număr de europarlamentari.

Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, vicepreşedintele PNL Suceava, Ovidiu Doroftei, care este şi viceprimarul oraşului, a anunţat că la nivelul administraţiei publice locale vor continua verificările cu privire la excluderea persoanelor care din anumite motive nu mai trebuie să figureze pe listele electorale permanente, dar că la această acţiune ar trebui să se implice toate serviciile cu rol în evidenţa populaţiei şi a spaţiului locativ. El a exemplificat cu cazul unei familii formata din opt persoane cu vârsta de peste 18 ani care s-a stabilit de mai mulţi ani în Spania unde şi-a făcut şi mutaţia, dar care figurează în continuare printre alegătorii suceveni.

“Fac un apel către toţi locuitorii municipiului care cunosc situaţii de acest gen să se adreseze organizaţiei noastre politice pentru a le centraliza şi a verifica existenţa lor pentru ca mai apoi să le operăm la nivelul Serviciului de Evidenţă a Persoanei şi să le ştergem din listele electorale permanente”, a conchis Ovidiu Doroftei.


Intră acum și în grupul de