Vesti bune pentru sucevenii care vor sa-si schimbe masinile. De vineri, 10 august, se reia Programul Rabla


Intră acum și în grupul de

Aşteptarea a luat sfârşit pentru locuitori judeţului Suceava care doresc să-şi schimbe maşinile. Etapa a II-a a Programului “Rabla” începe vineri, 10 august 2012, când reprezentanţii REMAT sunt aşteptaţi să se prezinte la Administraţia Fondului pentru Mediu pentru semnarea protocolului de distribuire şi ridicarea tichetelor valorice.

Regulile de participare în cadrul Programului rămân cele valabile şi în prima etapă a acestuia. Astfel pentru achiziţionarea unui autoturism nou nu pot fi utilizate mai mult de trei tichete valorice a câte 3.800 de lei fiecare, dar nu pot fi casate maşinile înmatriculate începând cu data de 1 ianuarie 2007 şi nici cele radiate din circulaţie din cauză că proprietarii nu au făcut demersuri pentru înlocuirea numerelor de înmatriculare sau a certificatelor de înmatriculare model vechi.

Totodată, pentru a beneficia de acest program, orice doritor este nevoit să îndeplinească mai multe condiţii printre care se numără înscrierea la un producător validat pentru achiziţionarea unui autoturism nou, predarea autoturismului uzat spre casare unui operator economic autorizat şi obţinerea certificatui de distrugere, precum şi radierea autoturismului uzat.

Nu trebuie uitat nici faptul că nu se poate intra în program dacă nu este prezentat şi certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local, eliberat de autoritatea publică locală unde îşi are domiciliul sau reşedinţa proprietarul şi este înregistrat fiscal autovehiculul uzat, în original, prin care se demonstrează achitarea dărilor.


Intră acum și în grupul de