Prefectul Sucevei a discutat cu ambasadorul Republicii Africa de Sud despre initierea unor proiecte comune in domeniul educational


Intră acum și în grupul de

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu a avut, vineri, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Africa de Sud la Bucureşti, Excelenţa Sa, Pieter Andries Swanepoel.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectura Suceava, în cadrul întâlnirii, oficialul sud-african a prezentat interesul deosebit pe care îl reprezintă România pentru Republica Africa de Sud, pentru investitorii sud-africani, realizând o scurtă trecere în revistă a domeniilor în care intenţionează să dezvolte colaborări în ţara noastră.

Prefectul Florin Sinescu a făcut o scurtă prezentare a judeţului Suceava, punând un accent deosebit pe locul distinct ocupat în economia românească, datorat diversităţii şi, în unele cazuri abundenţei bogăţiei resurselor naturale. Totodată, a discutat cu oficialul sud-african despre ramurile industriale reprezentative şi despre volumul şi structura investiţiilor străine din judeţul Suceava, informându-l asupra oportunităţilor de investiţii existente.

Un alt subiect deosebit de important a vizat iniţierea unor proiecte comune în domeniul educaţional, ocazie cu care prefectul judeţului Suceava a reliefat rolul deosebit al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, instituţie de învăţământ care contribuie în mod activ şi explicit la procesele de inovare şi dezvoltare socială.

„Consider acest pas ca fiind foarte important în stabilirea unor relaţii economice bilaterale, mai ales având în vedere că în prezent în judeţul Suceava, nu există nici o investiţie cu capital din Africa de Sud, una din ţările cu cel mai mare ritm de dezvoltare din lume”, a declarat prefectul Florin Sinescu la finalul întâlnirii.


Intră acum și în grupul de