Pompierii militari din toata tara se iau, saptamana viitoare, la intrecere pe Stadionul Areni din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Stadionul Areni din municipiul reşedinţă de judeţ va găzdui sâptamâna viitoare, în zilele de marţi şi miercuri, „Etapa naţională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă”. Potrivit Biroului de presă din cadrul ISU Suceava, la această competiţie participă an de an echipajele Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgeanţă (SVSU) clasate pe primele locuri ale etapelor zonale îşi pun în valoare pregătirea profesională.

Organizatorii etapei finale din acest an sunt Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi ISU Suceava în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava.

Din datele obţinute de la sursele citate, la ediţia din acest an vor concura echipaje din toată ţara fiind vorba despre două din judeţul nostru, SVSU Brodina şi SVSU Cârlibaba, şi câte unul din Harghita, Argeş, Iaşi, Timiş, Caraş – Severin şi Tulcea.

Acestora li se alătură opt echipe ale Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU) de la diferite unităţi economice mari din Mureş, Olt, Galaţi, Argeş, Prahova, Neamţ, Satu Mare şi Suceava.

Startul concursului se va da marţi dimineaţă, la ora 09:00, când va avea loc festivitatea de deschidere, urmată de probele „ştafeta 4×100m” şi „ pista de îndemânare şi viteză”, pentru ca în a doua zi de competiţie să aibă loc proba denumita „dispozitivul de intervenţie”.

„Accesul publicului în incinta stadionului va fi liber şi ne exprimăm convingerea că şi actuala finală a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, găzduită de judeţul Suceava, se va desfăşura în cele mai bune condiţii, într-un desăvârşit spirit competiţional de fair play”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Marian Ruscan.


Intră acum și în grupul de