Acasă Actualitate Pompierii suceveni au avut de lucru si in week/endul care s/a incheiat

Pompierii suceveni au avut de lucru si in week/endul care s/a incheiat


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava, a intervenit in week-endul care s/a incheiat pentru localizarea şi lichidarea unui număr de trei incendii izbucnite la proprietăţile unor oameni şi unul la Groapa de gunoi a oraşului Gura Humorului.

Astfel, vineri 10 august, Detaşamentul Suceava, a fost anunţat prin numărul unic de urgenţă 112 despre izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Dumbrăveni. La locul intervenţiei s-a deplasat un echipaj format din patru subofiţeri, cu o autospecială de stingere, care au reuşit să localizeze şi să stingă flăcările de pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 mp. În acest caz, cauza probabilă de incendiu a fost flacăra de la un foc lăsat nesupravegheat.



Sâmbătă 11 august, la ora 15,26 un cetăţean a anunţat Garda de intervenţie Gura Humorului cu privire la un incendiu izbucnit la groapa de gunoi a oraşului. Un echipaj format din 6 pompieri militari, ajunşi la locul incendiului, au observat că ardeau deşeuri de hârtie şi carton pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp.

Au intervenit prompt, reuşind să limiteze extinderea focului la întreaga zonă, limitând astfel efectele negative asupra mediului. Şi în acest caz, cauza probabilă de incendiu a fost flacăra de la un foc lăsat nesupravegheat.

Tot sâmbătă, jocul copiilor cu focul a dat de muncă pompierilor dorneni de această dată. La ora 19, pompierii militari din Vatra Dornei au fost solicitaţi să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară din oraş. Când au ajuns la faţa locului ardea un stog de fân, cu posibilităţi de propagare la alte trei stoguri din apropiere. A ars aproximativ o tonă de furaje, misiunea nepunând probleme deosebite.

Mai târziu, la ora 21,58, pompierii din Câmpulung au fost alertaţi pentru a interveni la stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa unei femei din localitatea Prisaca Dornei. Au ars aproximativ 5 mp de lambriu din lemn şi un covor din bucătăria de vară a gospodăriei. Pompierii au constatat că incendiul s-a produs din cauza unui aragaz defect.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version