Anchetat de politisti pentru o semnatura pe o adeverinta falsa


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din comuna suceveană Dorna Candreni este cercetat pentru înşelăciune, falsa material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, pentru că a indus în eroare o unitate bancară din Suceava în obţinând un credit, pe care nu l-a achitat, folosind o adeverinţă de salariat falsă.

Potrivit IJP Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat începerea urmăririi penale faţă de bărbatul din Dorna Candreni pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, şi faţă de un bărbat în vârstă de 67 ani, din comuna Poiana Stampei, pentru complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform cercetărilor, bărbatul din Dorna Candreni, a indus în eroare o unitate bancară din Suceava când în data de 31 ianuarie 2008 a contractat un credit, prezentând o adeverinţă de salariu emisă de o societate comercială şi a unui contract individual de muncă din 2007, ştiind că aceste două documente conţin date nereale şi a creat, prin neachitarea ratelor, un prejudiciu în sumă de 45.792,39 lei.

De asemenea, menţiunea „conform cu originalul” şi semnătura din dreptul menţiunii „conform cu originalul” de pe contractul individual de muncă au fost realizate de bărbat fără ca acest document să fie înregistrat la ITM Suceava.

Celălalt bărbat este acuzat că a semnat la rubrica “Reprezentant legal -administrator “ adeverinţa de salariu ştiind că acest document conţine date nereale.


Intră acum și în grupul de