Ioan Bălan: ”Guvernul Ponta nu mai are nicio scuză pentru a nu se supune deciziilor CCR”


Intră acum și în grupul de

”Guvernul Ponta nu mai are nicio scuză pentru a nu se supune deciziilor şi solicitărilor Curţii Constituţionale. Guvernul şi USL sunt datori ca măcar de acum înainte să acţioneze raţional şi cu bună credinţă faţă de români şi faţă de interesele lor”.

Declarația aparține deputatului PDL de Suceava, Ioan Bălan, care este secretar general al organizației județene a partidului dar ocupă și fotoliul de secretar general-adjunct al PDL la nivel ațional.

El consieră că „prin deciziile adoptate marţi, Curtea Constituţională clarifică două chestiuni extrem de importante, pe care Victor Ponta, Crin Antonescu şi USL au încercat să le distorsioneze pentru a schimba rezultatul referendumului. Prima este legată de listele electorale permanente.

CCR confirmă că cetăţenii români cu domiciliul în străinătate trebuie înscrişi în listele permanente pentru referendum, conform Legii nr.370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Cea de-a doua se referă la cererea adresată Guvernului în adresa din 3 august.
Astfel, Curtea îi transmite clar premierului Victor Ponta ce are de făcut: să comunice Curţii numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, actualizate până la data de 10 iulie 2012”.


Intră acum și în grupul de