Evenimente grave pe drumurile din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Informare de presa

În ultimile 24 de ore, în judeţul nostru s-au produs o serie de evenimente cu urmări deosebit de grave. De acestă dată, accidentele rutiere produse pe drumurile din judeţ au avut un efect negativ asupra cetăţenilor. Totodată, pompierii miliari au intervenit şi la stingerea a trei incendii, care au avut drept cauză neglijenţa umană.

Astfel, la ora 9.52, Detaşamentul de pompieri Fălticeni a fost alertat cu privire la un accident rutier produs pe drumul judeţean 2E, în apropierea localităţii Rădăşeni. În urma coliziunii dintre două autocamioane de mare tonaj au rezultat două victime. La sosirea echipajelor la locul accidentului, au fost descoperite două victime, una fiind fără semne vitale, iar cealaltă fiind încarcerată intre fiarele contorsionate ale cabinei unuia dintre autocamioane. Pompierii au reuşit să extragă victima din cabina distrusă, după care a predat-o unui echipaj de la SAJ care a transportat-o la spital. În urma nefericitului eveniment, drumul a fost blocat 3 ore pe ambele sensuri.

Al doilea accident rutier s-a produs în apropierea localităţii Grăniceşti. În dimineaţa zilei de joi, la ora 4.25, Garda de intervenţie Siret s-a deplasat la locul accidentului pentru a salva o femeie rămasă încarcerată intr-un autoturism, ca urmare a unui accident rutier. După 30 de minute, pompierii au reuşit salvarea femeii care a fost predată unui echipaj SAJ, ulterior fiind transportată la spital.

În urma unui apel la 112, în jurul orei 17.30, Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o locuinţă particulară din satul Spătăreşti, comuna Fântâna Mare. La sosirea pompierilor ardea un frigider, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă. S-a reuşit stingerea focului, cauza probabilă de incendiu fiind un scurtcircuit produs la frigider. Misiunea pompierilor s-a încheiat la ora 18.

Aproape de miezul nopţii, în municipiul Suceava, pe strada Octav Băncilă, un cetăţean a alertat Detaşamentul Suceava, motivul fiind un incendiu produs în scara unui bloc. La sosirea pompierilor, ardeau deşeuri de hârtie şi carton, cu degajare mare de fum. După stingerea incendiului, pompierii au evacuat fumul gros de pe casa scării, prin deschiderea geamurilor.

Astăzi dimineaţă, la ora 5, tot pompierii suceveni s-au deplasat în apropiere de Dărmăneşti pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tablou electric de la un stâlp. Cauza de incendiu a fost scurtcircuit, misiunea nepunând probleme deosebite.


Intră acum și în grupul de