Deputatul Ioan Balan solicită USL să se ocupe de ”problemele reale ale oamenilor”


Intră acum și în grupul de

Secretarul general adjunct al PDl, la nivel național, deputatul de Suceava Ioan Bălan a cerut public celor din USL să renunțe la a mai alimenta gratuit scandalul politic pe care consideră că cei din Uniunea social-liberală l-au generat la nivel național și să înceapă să se preocupe de problemele stringente ale comunităților locale.

Ioan Bălan este de părere că ”USL si Guvernul Ponta au greşit foarte grav faţă de România şi faţă de români atunci când au declanşat scandalul politic. E timpul ca USL să se ocupe de problemele reale ale oamenilor”. Din punctul de vedere al parlamentarului sucevean cele 3 luni de instabilitate politică națională au avut ca efect imediat deprecierea leului in raport cu moneda euro, îndepărtarea investitorilor străini carce nu au permis generarea de locuri de muncă si scumpirea creditelor.

”Incompetenţa şi dezinteresul guvernului USL au compromis cea mai importantă sursă de dezvoltare a comunităţilor locale în România, fondurile europene. Guvernarea USL a însemnat până acum bani irosiţi, timp pierdut şi oportunităţi ratate. Dacă instabilitatea continuă, nivelul de trai al românilor va fi serios afectat, iar acest lucru va fi 100 % doar vina USL”, a mai spus deputatul Ioan Bălan.

Secretarul general-adjunct al PDL susține că laudele pe care Victor Ponta și le aduce singur pe pagina sa de pe Facebook cum că ar exista o creștere economică de 0,5 % pe trimestrul II față de primul trimestru al anului sunt nejustificate in conditiile in care economia din trimestrul I a fost serios afectata de una dintre cele mai grele ierni din România din ultimii 40 de ani.

”Adevărata cifră care evidenţiază performanţele guvernului Ponta e prognoza de creştere economică pe 2012, iar această prognoză e în scădere de la cifra de 1,5 asumată de USL la începutul guvernării Ponta la corecţia recentă a aceluiaşi Guvern de 1,2 şi cifra de 0,9 anunţată de FMI acum câteva zile. Dacă creşterea din trimestrul doi nu e un merit al guvernului Ponta, responsabilitatea creşterii economice zero pentru 2012 îi revine în integralitate lui Ponta şi USL-ului”, a spus in incheiere deputatul Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de