„Salvati Copiii” – Filiala Suceava organizeaza „Scoli de vara” pentru elevii din judet. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Voluntarii de la „Salvaţi Copiii” – Filiala Suceava desfăşoară pe parcursul lunii august, „Şcoli de vară” adresate elevilor care învaţă în instituţiile de învăţământ din judeţ.

Dacă la începutul lunii august s-a încheiat “Şcoala de vară” care a avut loc la Ipoteşti, în data de 17 august 2012 voluntarii se vor afla la şcoala din Mihoveni, în 23 august la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, iar în data de 28 august vor reveni la Mihoveni.

„Pe parcursul vacanţei, în jur de 50 de voluntari sunt angrenaţi în desfăşurarea şcolilor de vară, în care urmărim să punem accent pe activităţile care fac referire la informarea asupra drepturilor copilului. Voluntarul de la << Salvaţi Copiii >> este o persoană deschisă, prietenoasă, care încearcă să ofere sprijin şi ajutor acolo unde este nevoie. În cadrul şcolilor de vară voluntarii îndrumă copiii să deseneze, să participe la jocuri noi. Cei mici sunt implicaţi în activităţi care presupun o mai bună colaborare între ei şi părinţi. Noi îi învăţăm pe copii că au drepturi, însă alături de acestea, întotdeauna au şi îndatoriri pe care trebuie să le îndeplinească în interiorul căminului lor. Le explicăm că familia este locul în care te simţi cel mai bine, locul în care primeşti sprijin necondiţionat, locul în care te simţi în siguranţă”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Lena Ailincă, asistent social în cadrul „Salvaţi Copiii”.

Aceasta a subliniat faptul că „Şcoala de vară” care va avea loc în incinta Liceului cu Program Sportiv din Suceava este una cu tradiţie. „Anual, la activităţile desfăşurate de noi participă elevi veniţi din tot judeţul Suceava (Ciocăneşti, Rădăuţi, Siret, Solca etc). În urma acestei experienţe ne alegem mereu cu voluntari noi care doresc să se alăture echipei noastre. Cel mai tânăr voluntar care activează în cadrul organizaţiei are 14 ani, iar cel mai în vârstă se apropie de 60 de ani. Voluntariatul nu cunoaşte limite de vârstă!”, a explicat asistentul social.


Intră acum și în grupul de