PTF Vicovu de Sus ar putea fi deschis traficului international de marfuri si persoane


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că s-a întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute cu guvernatorul regiunii Cernăuţi, Mychail Papiev şi şi preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Mihail Găiniceru, cu care a discutat despre cooperarea între cele două zone, dar şi în ceea ce priveşte traficul la frontieră.

Astfel, pentru degrevarea punctului de frontieră de la Siret, unde timpii de aşteptare sunt mari, reprezentanţii celor două regiuni consideră că este important ca punctul de frontieră Vicovu de Sus-Krasnoilsk să fie deschis traficului internaţional de mărfuri şi persoane. Nechifor a precizat că partea română a finalizat lucrările la acest punct de frontieră, fiind dotat pentru a îndeplini standardele Schengen, dar că în partea ucraineană nu au fost făcute investiţii.

Propunerea autorităţilor din Cernăuţi este ca în acest punct de trecere a frontierei, formalităţile să fie simplificate, iar controlul la frontieră să fie făcut mixt, de români şi ucraineni, în zona construită pe partea din România, a spus Nechifor. El a precizat că reprezentanţii din judeţul Suceava şi cei din regiunea Cernăuţi urmează să facă demersuri la autorităţile guvernamentale din cele două ţări în vederea deschiderii acestui punct de frontieră traficului internaţional.

Nechifor a mai spus că a discutat cu reprezentanţii din regiunea Cernăuţi şi posibilitatea reintroducerii pass-urilor, documente emise în comun de autorităţile din Suceava şi Cernăuţi, care să fie folosite la trecerea mai rapidă a frontierei de persoane care participă la activităţi de cooperare între cele două zone. În prezent, doar PTF Siret-Porumbnoe are caracter de punct de trecere internaţional rutier.


Intră acum și în grupul de