Targul de Turism al Bucovinei va fi organizat in perioada 28-30 septembrie, dupa o pauza de patru ani


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, luni, ca în perioada 28-30 septembrie 2012, să fie organizat Târgul de Turism al Bucovinei, în parteneriat cu Universitatea Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie şi Primăria Suceava. La eveniment vor fi invitaţi partenerii externi ai judeţului Suceava, asociaţii profesionale, operatori şi agenţi din turism atât din judeţ cât şi din ţară, centre de informare turistică, meşteri populari, administraţii locale cu activitate în domeniul turismului.

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat, după ce consilierii judeţeni au votat în unanimitate reluarea organizării acestei manifestări, după o pauză de patru ani, că este necesar ca activitatea turistică să fie încurajată întrucât ponderea turismului în economia judeţului este foarte mare.

El a arătat că nu a înţeles de ce după ediţia din toamna anului 2007 acest târg de turism „a fost interzis” mai ales că o astfel de manifestare face legătura între agenţii şi operatorii din turism şi proprietarii de structuri turistice ce funcţionează în judeţ. Nechifor a spus că la acest târg de turism vor fi invitaţi operatorii internaţionali mari din turism cum ar fi TUI, dar şi reprezentanţii platformelor de cazări şi rezervări on-line, cum este booking.com. „Trebuie să schimbăm modul de promovare şi să ne apropiem cât mai mult de zona de internet”, a spus Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a recunoscut că nu se aşteaptă ca după acest târg de turism să fie o creştere exponenţială a numărului de turişti în zonă pentru că „s-a pierdut cadenţa”, dar că acest târg va arăta operatorilor că pot avea în judeţul Suceava parteneri serioşi cu care să poată colabora pe perioade lungi. „Operatorii din turism au nevoie de parteneri serioşi. Din 500 de unităţi de cazare din judeţ sunt foarte multe serioase care ţin la standardul lor”, a spus Nechifor.

El a mai anunţat că pentru încurajarea turiştilor, CJ Suceava se va face „garant” al serviciilor turistice oferite la standard de calitate şi va oferi structurilor de cazare ce îndeplinesc cerinţele un certificat, iar logo-ul afişat de unitatea respectivă va arăta că aceasta este agreată.

Locul unde se va desfăşura Târgul de Turism al Bucovinei nu a fost încă stabilit, dar că acesta ar putea să se organizeze în municipiul Suceava sau în staţiunea Gura Humorului. „În municipiul Suceava nu avem spaţii generoase pentru organizarea unei astfel de manifestări şi nu vreau să fie în vreo parcare”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Pe lângă manifestările specifice, la Târgul de Turism al Bucovinei vor fi organizate un info-tur pentru agenţii şi jurnaliştii din turism, o seară bucovineană şi un spectacol artistic pentru publicul larg. Pentru organizarea acestei manifestări, a fost alocată suma de 100.000 de lei din bugetul propriu.


Intră acum și în grupul de