23 de candidati au fost asteptati sa sustina prima proba a BAC-ului de toamna, la Colegiul Alimentar din Suceava


Intră acum și în grupul de

23 de absolvenţi ai clasei a XII-a au fost programaţi să susţină luni, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de limba română, în cadrul sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat.

Testarea a început la ora 09.00, pentru prima probă orală a examenului existând două comisii de evaluare. „Conform metodologiei, fiecare comisie este alcătuită din doi profesori de limba română, unul de la clasă şi celălalt din şcoală. La examen au fost înscrişi 23 de elevi ai liceului nostru. Până la acest moment nu au fost înregistrate incidente”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Crăiţa Buda Niga, director la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman, la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, s-au înscris 3.107 candidaţi, programaţi să susţină examenele în cele 12 centre de examen stabilite la nivel judeţean.

În municipiul Suceava au fost organizate patru centre de examen, la Colegiile Naţionale „Spiru Haret”, „Alexandru Ioan Cuza”, Alimentar şi „Samuil Isopescu”, celelalte fiind în Fălticeni – Colegiul “Mihai Băcescu”, Colegiul Agricol, Rădăuţi – Colegiul Tehnic şi Colegiul „Andronic Motrescu”, Câmpulung – Colegiul Silvic, Vicovu de Sus – Grupul Şcolar „Ion Nistor” şi Vatra Dornei – Liceul „Ion Luca”.

Tezele de la probele scrise vor fi corectate în trei centre de evaluare din municipiu – Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Reamintim că în prima sesiune de BAC, la Suceava s-au înscris 6.760 candidaţi, dintre aceştia prezentându-se 6.407, iar 3 fiind eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă. Procentul de promovabilitate la nivelul judeţului nostru, după rezolvarea contestaţiilor, a fost de 48,46%.

Calendar BAC 2012 sesiunea de toamnă:

20-22 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B);

21-22 august: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C);

23-24 august: Evaluarea competenţelor digitale (proba D);

27 august: Proba scrisă la limba şi literatura română;

28 august: Proba scrisă la limba maternă;

29 august: Proba obligatorie a profilului;

31 august: Proba la alegere a profilului şi specializării;

2 septembrie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea constestaţiilor (16:00-20:00);

3-4 septembrie: Rezolvarea contestaţiilor;

5 septembrie: Afişarea rezultatelor finale.


Intră acum și în grupul de