Zeci de copii din judetul Suceava au participat la Scoala de vara organizata la Liceul cu Program Sportiv din municipiu


Intră acum și în grupul de

Urmând tradiţia pe care au început-o în urmă cu câţiva ani, voluntarii Salvaţi Copiii – Filiala Suceava au participat şi în acest an la activităţile desfăşurate în cadrul Şcolii de vară organizate anual la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, la care au participat câteva zeci de copii din judeţul Suceava.

“A devenit o tradiţie ca filiala Suceava a Organizaţiei Salvaţi Copiii să fie partener la Şcoala de vară organizată de Asociaţia Educatorilor din Suceava. Anul acesta, la Liceul cu Program Sportiv, o zi a fost dedicată copiilor din clasele V-VIII, cu care am dezbătut tema traficului de persoane – cauze, metode de racolare, instituţii cărora se pot adresa, drepturi care le pot fi încălcate. Cu cei din clasele I-IV am discutat despre drepturile copilului, iar cu cei mici ne-am jucat şi i-am învăţat să îşi exprime emoţiile cu ajutorul păpuşilor”, au arătat reprezentanţii filialei sucevene a organizaţiei.

„Pe parcursul vacanţei, în jur de 50 de voluntari sunt angrenaţi în desfăşurarea şcolilor de vară, în care urmărim să punem accent pe activităţile care fac referire la informarea asupra drepturilor copilului. Voluntarul de la << Salvaţi Copiii >> este o persoană deschisă, prietenoasă, care încearcă să ofere sprijin şi ajutor acolo unde este nevoie. În cadrul şcolilor de vară voluntarii îndrumă copiii să deseneze, să participe la jocuri noi. Cei mici sunt implicaţi în activităţi care presupun o mai bună colaborare între ei şi părinţi. Noi îi învăţăm pe copii că au drepturi, însă alături de acestea, întotdeauna au şi îndatoriri pe care trebuie să le îndeplinească în interiorul căminului lor. Le explicăm că familia este locul în care te simţi cel mai bine, locul în care primeşti sprijin necondiţionat, locul în care te simţi în siguranţă”, a declarat recent pentru NewsBucovina.ro, Lena Ailincă, asistent social în cadrul Salvaţi Copiii – Filiala Suceava.


Intră acum și în grupul de