Trei candidati suceveni au fost eliminati de la prima proba scrisa a BAC-ului de toamna. 260 de absolventi au chiulit de la examenul de limba romana

Trei candidaţi care susţineau proba scrisă la limba română, din cadrul sesiunii de toamnă a bacalaureatului, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Suceava au fost eliminaţi din examen pentru fraudă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman, aceştia au absolvit clasa a XII-a la Liceul Particular Nr. 1 din Suceava, acolo unde la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat, nu a existat niciun absolvent promovat.

„Pentru examenul la limba română nu au existat cereri speciale de susţinere a testării la domiciliul elevului, sau la spital”, a completat Hacman.

Ea a mai precizat că din totalul celor 1.489 de absolvenţi aşteptaţi să susţină luni, prima probă scrisă a examenului de bacalaureat 2012, sesiunea de toamnă, doar 1.229 s-au prezentat la testarea scrisă, 260 fiind absenţi.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava a arătat că pentru examenul la proba obligatorie a profilului, care va avea loc miercuri, există o solicitare de susţinere a testării la matematică pentru un candidat internat la Spitatul Judeţean Suceava, pentru care a fost obţinută aprobarea de la Comisia Naţională.

Hacman a precizat că miercuri sunt aşteptaţi să susţină examenul la matematică 2.343 de candidaţi, iar la istorie – 154.

Calendar BAC 2012 sesiunea de toamnă:

• 29 august: Proba obligatorie a profilului;

• 31 august: Proba la alegere a profilului şi specializării;

• 2 septembrie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea constestaţiilor (16:00-20:00);

• 3-4 septembrie: Rezolvarea contestaţiilor;

• 5 septembrie: Afişarea rezultatelor finale.

loading...