Trei candidati suceveni au fost eliminati de la prima proba scrisa a BAC-ului de toamna. 260 de absolventi au chiulit de la examenul de limba romana


Intră acum și în grupul de

Trei candidaţi care susţineau proba scrisă la limba română, din cadrul sesiunii de toamnă a bacalaureatului, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Suceava au fost eliminaţi din examen pentru fraudă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman, aceştia au absolvit clasa a XII-a la Liceul Particular Nr. 1 din Suceava, acolo unde la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat, nu a existat niciun absolvent promovat.

„Pentru examenul la limba română nu au existat cereri speciale de susţinere a testării la domiciliul elevului, sau la spital”, a completat Hacman.

Ea a mai precizat că din totalul celor 1.489 de absolvenţi aşteptaţi să susţină luni, prima probă scrisă a examenului de bacalaureat 2012, sesiunea de toamnă, doar 1.229 s-au prezentat la testarea scrisă, 260 fiind absenţi.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava a arătat că pentru examenul la proba obligatorie a profilului, care va avea loc miercuri, există o solicitare de susţinere a testării la matematică pentru un candidat internat la Spitatul Judeţean Suceava, pentru care a fost obţinută aprobarea de la Comisia Naţională.

Hacman a precizat că miercuri sunt aşteptaţi să susţină examenul la matematică 2.343 de candidaţi, iar la istorie – 154.

Calendar BAC 2012 sesiunea de toamnă:

• 29 august: Proba obligatorie a profilului;

• 31 august: Proba la alegere a profilului şi specializării;

• 2 septembrie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea constestaţiilor (16:00-20:00);

• 3-4 septembrie: Rezolvarea contestaţiilor;

• 5 septembrie: Afişarea rezultatelor finale.


Intră acum și în grupul de