Masuri de igienizare, in timpul vacantei de vara, in toate cele 832 de unitati scolare din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Stadiul pregătirii unităţilor de învăţământ din judeţul Suceava pentru începerea anului şcolar 2012-2013 este primul subiect de pe ordinea de zi a şedinţei Colegiului Prefectural de la nivelul judeţului Suceava, care va avea loc joi, informează prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, într-un comunicat de presă.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu arată că potrivit informării făcute de Inspectoratul Şcolar al judeţului Suceava, în toate unităţile şcolare din judeţ, au fost luate măsuri de igienizare a spaţiilor, pe parcursul vacanţei, în vederea asigurării condiţiilor corespunzătoare începerii anului şcolar.

“Au fost executate lucrări constând în văruit, vopsit, dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare etc. Conform informărilor transmise din teritoriu, în majoritatea cazurilor lucrările au fost realizate în limitele bugetelor şi prin forţe proprii, cu personalul şcolii. Din acest punct de vedere, toate unităţile vor fi pregătite, unele finalizându-şi deja demersurile specifice”, precizează Florin Sinescu.

El mai menţionează că în anul şcolar 2012 – 2013, în judeţul Suceava vor funcţiona 832 unităţi şcolare, din care 181 unităţi în mediul urban şi 642 în mediul rural.

În ceea ce priveşte fondurile alocate judeţului Suceava de către M.E.C.T.S. în scopul achiziţionării manualelor şcolare pentru anul şcolar 2012-2013, prefectul Florin Sinescu informează acestea sunt în valoare de 678.432 lei.


Intră acum și în grupul de